Oost

De parkeertarieven in het Amsterdam Oost variëren per gebied. De tarieven liggen tussen de €1,40 en € 4,-. Op de kaart hieronder kunt u zien wat de tarieven zijn voor ieder gebied in Amsterdam Oost.

Nieuwe parkeernota in Oost

Het parkeerbeleid van de voormalige stadsdelen Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer zijn samengevoegd en er zijn nieuwe keuze gemaakt.

In Oost moet het prettig zijn om buiten te verblijven; met genoeg groen, terrassen en speelruimte voor kinderen. Maar er moet ook plek zijn om auto’s te parkeren. Het nieuwe parkeerbeleid is zo ingericht dat al die functies een plaats krijgen in de openbare ruimte. Aan parkeren hangt daarom een prijskaartje.

Belangrijkste veranderingen

De 10-cent zones bij winkelstraten en sportvelden worden afgeschaft. de 10-cent zones leiden tot extra verkeer wat ten koste gaat van de bereikbaarheid en de veiligheid op de weg. In de Dapperbuurt is de parkeerdruk zo hoog dat er een voorstel ligt om het bezoekerstarief te laten stijgen. De dienstverlening aan de parkeerder is erg belangrijk. Stadsdeel Oost wil aale draaiknop-parkeerautomaten uit het straatbeeld laten verdwijnen.

De parkeernota wordt 17 april 2012 in de commissie behandeld en in mei in de raadsvergadering.