Vergunning


Vergunning parkerenParkeervergunningen in Amsterdam worden uit gegeven door het Cition. Het Cition is het parkeerbeheer van Amsterdam. Er zijn veel verschillende soorten parkeervergunningen. Alle parkeervergunningen zijn digitaal, behalve de parkeervergunningen voor parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers, mantelzorgverleners en de parkeervergunning op code.

Aanvragen
Via de site van het Cition kunt u een parkeervergunning aanvragen. Houd rekening met een zeer lange wachttijd, slechte voorziening van informatie en een erg traag en log systeem.

Wachtlijst
In vele stadsdelen is een wachtlijst. Als er geen wachtlijst kunt u uw vergunning vaak direct afhalen bij een van hun servicepunten. Anders wordt u op de wachtlijst geplaatst en kunt u via het digitaal loket uw plek op de wachtlijst opvragen en altijd bekijken. De wachttijd kan variëren van enkele weken, tot maanden of zelfs jaren.

U kunt hier klikken om de wachttijd te zien per stadsdeel.

Het adres van Cition:

Cition B.V.
afdeling Vergunningen
Postbus 2727
1000 CS Amsterdam

U kunt ook langs gaan bij de servicepunten om uw aanvraag in orde te maken. In Amsterdam Noord kunt u langs bij het parkeerloket op het stadsdeelhuis.

Parkeerboete

Heeft u een parkeerboete binnen Amsterdam gekregen? Dan kunt u deze binnen 48 uur op een van de servicepunten van de dienst stadstoezicht betalen. U kunt de parkeerboete betalen. Een parkeerboete kost € 50,90 en één uur parkeergeld van het tariefgebied waar de auto staat. Na 48 uur wordt uw parkeerboete doorgestuurd naar de dienst Belastingen gemeente Amsterdam. U krijgt binnen zes tot acht weken een acceptgiro om de parkeerboete te betalen.

Auto weggesleept?

Uw auto kan na 24 uur worden weggesleept. Neem direct contact op met het volgende telefoonnummer: 020 251 3322 (24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar ). De medewerkers van Dienst Stadstoezicht informeren u verder. De wielklem wordt in Amsterdam alleen nog gebruikt voor structurele parkeer overtreders. Als op uw voertuig een wielklem is aangebracht heeft u vijf of meer openstaande parkeerbonnen.